President

måndag 23 maj 2022

Här ses till höger avgående Lars Landelius och till vänster Presidenten 2022/2023  Hanne Maeland  efter presidentskifte  i GrebbestadFjorden Turist och Konferensanläggning , Grebbestad  , Tanum Rotary Klubb's  sommar möteslokal

P R E S S I N F O R M A T I O N

Tanums Rotary Klubb startade 1984 och har sitt verksamhetsområde i Tanums kommun. Klubben har 61 medlemmar som kommer från hela kommunen och representerar en mängd olika yrken. Klubben samlas varje fredag året runt, på vintern kl. 12 och på sommaren kl. 8, äter en bit mat och lyssnar på ett aktuellt föredrag.

Under pandemiperioden genomfördes digitala möten varje vecka när restriktionerna var som hårdast. När vi äntligen fick träffas igen lät vi det digitala mötet fortsätta vara kvar – och det har varit uppskattat av de medlemmar som har varit sjuka eller haft svårt att komma.

För verksamhetsåret 2022-23 har ny styrelse valts och klubben har fått ny president.

Lars Landelius lämnade över presidentkedjan till Hanne Mæland.

Lars, som bor i Fjällbacka, är sjökapten och har arbetat som internationell bärgningsledare eller bärgningsexpert i det egna företaget. Han kunde blicka tillbaka på ett år fyllt av olika projekt. Det första engagemanget som klubben tog på sig var att komma i kontakt med och hjälpa de ensamkommande afghanska unga männen i kommunen. Dessa gick nu olika gymnasieutbildningar och var tvungna att få ett fast arbete för att kunna få uppehållstillstånd i Sverige. Det andra engagemanget blev ett torskprojekt. I detta projekt är det tänkt att sätta ut olika former av konstgjorda rev för att få torsken att känna sig trygg och därmed också förmera sig. Men det allt överskuggande engagemanget var att samla in pengar till hjälp för flyktingar från Ukraina. Tillsammans med andra Rotary-klubbar har vår klubb samlat in pengar till ett Rotary-distrikt i Polen som på många olika sätt hjälper de flyktingar som kommit in i landet.

Lars tackade styrelsen och klubbmedlemmarna för gott samarbete och önskade sin efterträdare lycka till.

Hanne Mæland är kommen från norska Sandefjord och flyttade till Tanum 2011. Men trots att hon flyttat till Sverige pendlade hon till sitt arbete på Folkehelseinstituttet i Oslo. År 2021 blev Hanne svensk medborgare och den 6 juni i år mottog hon ett välkomstdiplom på nationaldagsfirandet i Tanum.

Hanne tackade för förtroendet att under ett år få leda Tanums Rotary Klubb och sa att hon kommer att fortsätta i samma anda, och med de viktiga projekt, som den tidigare styrelsen har gjort.

Text: Karl-Axel Wikström

Foto: Hanne Mæland och Lars Landelius står utanför GrebbestadFjorden som är Tanums Rotary Klubbs möteslokal sommartid. Foto: Jürgen Wickert.