End Polio Now

tisdag 23 augusti 2022

Mona Ulvåknippa

Polio är fortsatt ett hot mot människors hälsa!

Det kanske var länge sedan du hörde något om att någon har smittats av Polio. Faktum är att polio i världen fortsätter att minska, men läget är fortfarande så allvarligt att WHO fortsätter att klassa situationen som ett internationellt hot mot människors hälsa. Vaccinrekommendationerna förlängdes senast den 15 juni 2022 för de drabbade länderna.

Skall du resa till Ukraina eller Israel till exempel eller få besök från dessa länder så bör du uppdatera din polio vaccin. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Polio smittas endast från människa till människa och är därför ett virus som vi kan utrota helt. Det är därför viktigt att Rotary, som har varit engagerad i End Polio Now projektet i många år inte ger upp kampen nu, utan att vi fortsätter arbetet med att samla in pengar och donera dessa till de länder som behöver hjälp med vaccination. 

Kampen är så viktig att den till och med har fått en egen dag - World Polio Day den 24 oktober. En dag med ett fokus - Utrota polio!

Jag vill hjälpa till att utrota Polio och donera nu >>

End Polio Now - Vaccination i en dörr till dörr kampanj i Kaduna, Nigeria 13 april 2020

Claes cyklar för polioutrotningen - start 30 augusti i Malmö

Den 30 augusti sätter sig rotarianen Claes Rönnqvist på sin cykel för att cykla halva Sverige i syfte att samla in 50 000 kr till End Polio Now - Rotarys genom tiderna största projekt som tog sin början för mer än 30 år sedan. Genom att cykla hoppas Claes att Rotaryklubbar och Rotarianer bidrar till polio-utrotningen och möter upp honom i de olika städerna han kommer till. Claes startar gärna dagen med en gemensam frukost med lokala rotarianer. Kanske med lokaltidningen närvarande?

Alla som vill bidra till polioutrotningen kan swisha sitt eller klubbens bidrag till nummer 1231293711 (Rotary D 2390), märk ”cykelpolio”.

Läs mer i tidningen >> Rotary Norden

Hälsning från Claes >> Video